duminică, 24 octombrie 2010

Monday's coming, the day i hate!

 Duminica. 22:17. Urat. Weekendul s-a dus prea repede. Zilele astea doua m-am simtit ca in vacanta. Simteam fiecare raza de soare cum ma mangaia, fiecare frunza de pe jos imi inspira incredere, dragoste, caldura. De ce a trebuit sa treaca atat de repede? De ce nu dureaza si la noi, ca in povestea aia SF a lui Horia Arama "Planeta celor doi sori", 3 sferturi de ora, cat o noapte? Nu avem timp de nimic. Nu te poti odihni facand teme sambata si duminica invatand. Nu iti ajung 3-4 ore petrecute cu prietenii.
 Luni e la distanta de 2 ore. Teribil. Groaznic. Terifiant. Ingrozitor. Urat. Ce vina are ziua asta pana la urma? Ce vina are ea ca da startul unei noi saptamani de chin la scoala? Ciudat, dar toti percepem ziua asta ca pe un diavol. Ma gandesc ca va incepe o noua saptamana de stat intr-o criza de emotie pentru ca ne aduce profa testele la chimie, la istorie sau mai stiu eu ce materie, ca ne asculta profa de mate ca sa ne mareasca notele de la test.. Oare scoala merita sa fie urata? Pana la urma nu e nici vina ei. E doar o cladire plina de banci de lemn cu scaune pe care se aseaza un fel de zombies timp de 7 ore, 5 zile pe saptamana. Banci pline de semnaturi, de cuvinte prin care se simte revolta fata de comportamentul aberant al profilor, ce se plang ca au salarii mici si sunt luati peste picior de elevi, dar care habar nu au ce e aia"ora palcuta", care tin sa chinuie bietii copii cu note mici, fara sa se gandeasca ca, poate daca ar aduga 2 puncte pentru un mic ajutor, care anul acesta, pentru cei de a 8a conteaza enorm, nu ar face o crima de om. Ma intreb daca se gandesc vreodata cat de greu e sa le spui parintilor acasa "stiti..ne-a adus testele la mate si..am luat 3". Isi inchipuie oare ca ziua aia poate nu a fost cea mai buna pentru acel elev si ca poate, din cauza acelei note, nu mai vorbeste cu parintii foarte deamagiti, timp de 3 saptamani? Evident ca nu. Imi doresc ca, peste noapte asa, sa se intample o minune, iar profii sa faca niste ore mai interesante si culmea, sa ne ajute un pic SA INTELEGEM DRACULUI LECTIA AIA pe care o tot indruga fara rost 50 de minute, cu opriri de cate 5 secunde in care zzic"DACA NU TACE TOATA LUMEA, DAti TEST DIN LECTIA DE ZI!". Of..e atat de greu sa inteleaga ca daca sunt profi ok si ne ajuta sa intelegem lectiile si nu ne freaca la icre cu testele surpriza sau notele proaste, nu fac niciun rau?
Anyway eu acum vorbesc pentru mine..Scriu ca sa ma descarc, dar sunt constienta de faptul ca e doar un vis sa ai profesori care sa inteleaga ca suntem copii, nu roboti programati sa invete pana se autodistrug.
..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu